Sandras Soulfulness

Meditationscirkel – Hämta kraft från naturen

Plats: Själens Oas
Meditationsledare: Jenny Gumbs

Vägledning: Vi sätter oss till rätta och med musik i bakgrunden ber Jenny oss att ta några djupa andetag och sedan gå mot vår ljustunnel och möta den växtlighet och eventuellt djur som möter oss i tunneln.

Upplevelse: Jag känner snabbt hur jag förenas med mitt andetag och jag ser tydligt min tunnel som är klädd i tät växtlighet.  Jag går på lätta fötter genom den runda tunneln och stryker fingrarna över väggarna som täcks av täta, gröna, klängväxter. Luften är fuktig, nästa tropisk och jag hukar mig för att inte slå huvudet i det växtbeklädda taket.

Tolkning: Jag känner mig lätt i sinnet och att hämta energi från naturen är helt rätt för mig, här är jag hemma.

Vägledning: Vi får uppmaningen att visualisera vår egen skog som möter oss när vi stiger ur ljustunneln. Därefter ber Jenny oss att se en stig som vi ska följa framåt.

Upplevelse: Jag har mycket lätt att se skogen framför mig och känner mig snabbt hemma i miljön. Min skog är ljus med raka, grenlösa stammar vars lövverk ligger som ett tak högt över mig. Hela marken är täckt av ormbunkar. Solen står lågt och strilar ner genom träden och ger ett behagligt grönaktigt ljus. Det är mycket tyst och fridfullt.

ormbunke1Min stig är smal och syns knappt mellan ormbunkarna. Den ringlar sig försiktigt fram genom skogen. Jag följer den och känner den mjuka mossan under mina fötter samtidigt som jag stryker fingrarna längst ormbunkarna som nästan ger en känsla av att omfamna mig. 

Enligt Solöga kommer ormbunken med budskapet ”Du kan skapa dina egna möjligheter. Visdom: Med min kraft skapar jag mig ett bra liv. Jag skapar de möjligheter jag behöver.”

 

Vägledning: I skogen stannar du till på din kraftplats och där möter du din guide.

Upplevelse: Jag stannar till i en glänta som är en minnesbild från skogen vid mitt barndomshem. Min guide kommer fram till mig. Jag ställer genast raka och snabba frågor till honom. Jag känner tydligt att det är en maskulin energi även om han inte vill visa sitt ansikte utan visar sig som en örn. 
”Varför vill du inte visa ditt ansikte?” ”Vad heter du?” 
Min guide skrattar hjärtligt och säger åt mig att sluta vara så otålig. Om jag får se hans ansikte eller inte är obetydligt. Jag är på rätt väg och jag kan sluta tvivla på min förmåga. 
Han berättar också att hans namn är Omni. Sedan omsluter han mig med sina stora vingar. Vi går sida vid sida genom skogen och hans närvaro är mycket behaglig.

Tolkning: Jag kommer in i meditationen med mycket otålighet och rastlöshet. Jag vill ha en yttre bekräftelse på min förmåga och jag söker ständigt denna bekräftelse. Detta är mitt första tydliga möte med min guide och jag vill ha svar. Han skrattar åt min otålighet eftersom jag själv är så blind för hur långt jag har kommit. Jag ber om att få utvecklas och Omni svarar, men ändå stressar jag vidare. Stanna upp och njut av processen.

Ur Solöga om örnens budskap ”Dela din visdom med andra. Min gåva till dig är att sprida din visdom. Här gäller det att stå för din egen visdom.”

”Dela din visdom med andra. Min gåva till dig är att sprida din visdom. Här gäller det att stå för din egen visdom.”

Vägledning: Du kommer fram till en bäck. Här lämnar din guide dig och du sätter dig bredvid bäcken för att ta emot ett växt åt din partner*.

Upplevelse: Jag blir genast glad som ett barn när jag ser den lilla, porlande bäcken och hoppar ner för att leka i vattnet. Omni skrattar åt mig, jag stannar upp och vi skrattar sedan tillsammans. Jag klättrar upp ur bäcken och sätter mig i det mjuka gräset intill vattnet. Omni lämnar mig där.

Jag har jättesvårt att få fram en växt och börjar bli rastlös (igen). Jag tvivlar på min förmåga och ber Omni om hjälp. Plötsligt ser jag små vita blommor framför mig och vet genast att det är kamomill. Jag ser ett helt fält med kamomillblommor som vajar och nästan dansar i vinden.

Tolkning: En lätt, härlig energi med mycket glädje.

Vägledning: Du lämnar bäcken och fortsätter längs din stig tills du kommer till en glänta. Här möter du din partners kraftdjur.

Igelkott-fr.-Svenska-Djurskyddsföreningens-hemsidaUpplevelse: Jag lämnar bäcken och kommer snabbt fram till en ljus härlig glänta. Högt gräs omger mig och precis som med ormbunkarna låter jag gräset smeka mina handflator medan jag strosar över ängen. När jag har nått mitten av gläntan sätter jag mig ner och väntar. Ingenting händer. Jag ber ännu en gång Omni om hjälp. En lite igelkott kommer nu vaggandes mot mig med ett stort leende (ja, leende). Den tvekar inte en sekund utan klättrar upp i mitt knä och in i mina kupade händer där den genast lägger sig till ro med samma nöjda leende. 

Tolkning: Jag blockerar mig själv genom att tänka för mycket men min guide finns alltid där för att hjälpa mig om jag ber om det.

Meditationen avslutas. 


*Inför meditationen har vi parats ihop två och två för att genom meditationen kunna ta emot ett djur och en växt åt varandra. Efter meditationen delger vi vad vi har fått uppleva.


Det djur och växt som jag själv fick ta emot från min partner var ormen och prästkrage.

Ur Solöga om ormens budskapAtt vara i ständig förändring är att vara ett med den skapande kraften. Min gåva till dig är förändring. När du vill att något nytt skall hända dig/komma till dig – förändra din inre värld och du förändrar därmed din yttre värld.”

Ur Solöga om prästkragens budskap ”Sprid din visdom där du befinner dig i livet. Visdom: Precis här och nu är allting perfekt. Jag lär ut det jag kan. Jag sprider min visdom.”

För att sammanfatta kvällens meditation var det mycket fokus på min visdom. Jag ska lita på min förmåga och sprida min visdom på det sätt som jag kan i livet där jag befinner mig just nu. Genom att förändra min inre värld (utveckla min andlighet) kommer jag också att förändra min yttre värld.

 

Tack för att du orkade hänga med mig genom ett långt och händelserikt inlägg ♥
Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.