Sandras Soulfulness

Att vänta in sin själ

I förmiddags stressade min fantastiska kollega in i vårt rum efter en riktig skitmorgon. Hon hade bråkat med sin son och dagen hade inte alls börjat som hon tänkt sig. Hon satte sig bredvid mig och sa ”åh, nu måste jag bara sitta här och vänta in min själ innan jag börjar dagen”. Jag skrattade till och kände mig road av kommentaren.

Nu ligger jag i sängen och ska snart släcka lampan och hennes ord kommer tillbaka till mig. Kommentaren känns både fin och lite ledsam. Fin för att hon tar sig tiden att ta några djupa andetag, vänta in sig själv och landa. Ledsam eftersom det krävs så lite för att man ska hamna utanför sin egen kraft och verka i obalans.

Jag brukade ofta verka i obalans. Jag var en stressad och lättirriterad person som knappt tog mig tid att andas. Jag var ofta trött, hade ont i kroppen och log endast på utsidan. Men inte längre! Efter aktivt sökande och medveten självutveckling kan jag nu lättare hämta hem mig själv och stå i min kraft. Mina tre viktigaste tips för att åstadkomma detta är:

  1. Ta bort ordet ”måste” ur ditt ordförråd. Du ”måste” ingenting! Vissa saker kräver din uppmärksamhet och tid men välj istället att tänka på det som saker du vill/borde/ska göra utifrån din egen vilja. ”Måste” är ett negativt ord som tar energi och skapar stress. Sluta använda det.
  2. Planera mindre och lev mer. Förr levde jag utifrån min kalender och tittade ständigt på klockan. Jag hade fasta tider för saker och ting. Allt jag skulle göra, roligt som arbetsrelaterat, hamnade i kalendern och jag behövde alltid titta i den för att minnas hur min dag/vecka/månad skulle se ut. Vart finns spontaniteten och levnadsglädjen i det? Se kalender och klockan som hjälpmedel men låt de inte styra ditt liv!
  3. Andas! Att något så basalt kan vara så svårt. Jag börjar numera varje morgon med några djupa andetag då jag laddar med positiv energi innan jag lämnar sängen. Flera gånger om dagen stannar jag upp och tar djupa andetag och känner in min egen kropp, väntar in min själ som min roomie så fint uttryckte det. Det är viktigt och har gjort enorm skillnad för mig eftersom det hjälper mig att leva ett mer närvarande liv.

When the mind is still

Det enda som betyder något är här och nu. Om du ständigt låter din själ vara på efterkälken, hur tror du då att du mår?

Sandra 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.