Personlig utveckling

Numerologi – Grundtanken

Jag har jobbat ganska mycket med numerologin sedan vi hade vårt första utbildningstillfälle. Eftersom jag vet att det väntar mycket nytt och spännande de kommande månaderna så vill jag ta ordentligt med tid för att lära in varje steg så att jag successivt kan bygga på med mer och mer kunskap. Allt verkar ju praktiskt nog bygga på vartannat.

Själva grundtanken inom numerologin kändes i början främmande för mig och jag har fått jobba ganska mycket med att acceptera vissa delar av denna lära. Så här skriver Anna Southgate i sin bok ”Numerologi – En praktisk guide till en mycket gammal lära”:

En av grundtankarna i den västerländska numerologin är att allt i världen ständigt vibrerar av energi. Tal ses som symboler för det konstanta flödet av energi och anses kunna avslöja strukturen i själva livet. Varje tal har sina egna unika vibrationer och varje tal motsvarar särskilda förmågor och möjligheter. Enligt numerologin utgör de tal som tillskrivs varje person (särskilt genom hennes eller hans födelsedatum och namn) en mall för energin i den personens liv.

Allt är energi. Detta accepterar jag. Inget i Universum sker slumpmässigt. Jag trodde att jag accepterat detta, men det visar sig att jag har svårt att förstå hur min födelse kan vara så förutbestämd att hela min personlighet står skriven i mitt födelsedatum. Det innebär att jag också måste acceptera att mina föräldrar inte valde att bli gravida med mig vid det tillfället som de blev, utan att det var förutbestämt. Det innebär också att jag inte själv väljer om och när jag kommer att sätta mina egna eventuella barn till världen. Och det går emot min föreställning om vår egna fria vilja.

Jag accepterar att jag i mitt livskontrakt redan har bestämt om jag ska ha barn, med vem och vilken/vilka själar som ska återfödas genom mig. Men jag tror också att vi kan välja att gå rakt på vår livsväg eller ta omvägar som gör att vissa moment i livet förhalas. Eller är ett barns födelse ett undantag som bekräftar den regeln? Ja, som du märker så är jag inte helt färdig med den här tanken. Det kanske kommer…

20170908_202856.jpg
Jag har införskaffat ”Numerology Guidance Cards” för att underlätta min inlärning, men framför allt för att börja lägga lite kort för nära och kära. Spännande värre!

Oberoende om jag ännu accepterar numerologin fullt ut så har jag ikväll studerat talens betydelse och försökt memorera vad talen representerar. Här kommer en liten sammanställning över vilken himlakropp, chakra samt främsta egenskap varje primärtal (1-9) tillskrivs inom numerologin.

  1. Solen, Rotchakrat, Ledaren – individualitet
  2. Månen, Sacrala chakrat, Medlaren – tålamod
  3. Jupiter, Solarplexus, Kommunikatören – kreativitet
  4. Uranus, Hjärtchakrat, Läraren – uthållighet
  5. Merkurius, Halschakrat, Äventyraren – impulsivitet
  6. Venus, Tredje ögat, Omhändertagaren – kärlek
  7. Neptunus, Kronchakrat, Sökaren – andlighet
  8. Saturnus, Hjärtchakrat i 3:e dimensionen, Administratören – intensiv
  9. Mars, Rotchakrat i 3:e dimensionen, Humanisten – medkänsla

Om du är intresserad av att räkna ut vilken grundenergi och födelsetal di själv har så kan du göra det HÄR.

Nu är det dags att lägga siffrorna åt sidan och njuta av en härlig natts sömn och därefter lördag med sovmorgon. Önskar dig en ljuvlig helg!

Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.