Personlig utveckling

Uppenbarelsen!

Jag är inte i kontakt med mina egna känslor. 

Jag

Är

Inte

I

Kontakt

med

Mina

Egna

Känslor

Jag har aldrig insett det här om mig själv tidigare. Men det är helt sant. Jag är balanserad, harmonisk, glad, lycklig och närvarande. Jag har hela mitt liv bemästrat och kontrollerat mina känslor så hårt att jag inte ens är i kontakt med min egen känslokropp längre.  Jo, lite men inte tillräckligt för att kunna identifiera hur dem känns i min kropp.

Så fort jag hamnar i en situation där mina starka, ologiska känslor kopplas på så kliver jag ur mitt eget perspektiv och går direkt in i dina känslor. Sedan tar jag eventuellt klivet ut i ett tredje perspektiv för att analysera situationen och därefter agera utifrån vad som är mest gynnsamt för alla parter, men tar alltid minst hänsyn till mina egna känslor. Jag skulle inte gör våld på mig själv, men jag prioriterar alltid mig själv sist.

Exempel: Vi tar en fika tillsammans och du pratar bara om dig själv från att vi ses till att vi skiljs åt, ställer inte en enda fråga om mig och mitt liv. Känslorna i mig säger att du är egocentrisk och oengagerad, en dålig vän som inte bryr sig om mig tillräckligt för att ens fråga hur jag mår. Men jag kliver direkt in i ditt perspektiv och tänker ”ja, men du har ju så mycket på gång just nu med allt på jobbet och alla bråk i familjen, det där läkarbesöket som har oroat dig så mycket för och bla bla bla.” Jag lyssnar och förstår och ger dig en stor kram innan vi går hem och sedan tänker jag inte mer på det.

Det var bara ett exempel, men jag gör detta HELA tiden! Jag anpassar mig själv för att alla andra ska må bra. Nu har jag äntligen börjat göra saker för min egen skull och för att jag mår bra av det, men jag är fortfarande så avskärmad från mina egna känslor att jag knappt kan identifiera hur  dem känns!!

Så, från idag ska jag börja lyssna mer på mina känslor och mitt inre barn! Jag ska göra saker för min egen skull och inte anpassa mig efter alla andra hela tiden. Jag ska vara ämnu ärligare med mina känslor och börja sätta ord på det jag känner, även om det är obekvämt. 

Jag ska göra det jag VILL, inte det jag borde ☝

Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.