Sandras Soulfulness

Nattligt samtal med levande och döda

Jag släckte lampan tidigt, precis som jag skrev i mitt förra inlägg. Men jag har svårt att få ro. Enda sedan jag blivit lämnad ensam på nedervåningen har en viss känsla av obehag smugit sig på. Inte rädsla, men en aning om att jag tar in känslor som inte var mina.

När jag ligger där i sängen så känner jag mycket tydligt hur det finns en annan energi än min egen i rummet.

Jag är verkligen ingen expert på länkningar ännu (kontakt med andar), men jag har börjat att arbeta för att bli mer medveten om vilka känslor som är mina egna och vilka jag tar in från min omgivning. När jag ligger där i sängen så känner jag mycket tydligt hur det finns en annan energi än min egen i rummet. Eftersom jag fortfarande är novis ger detta mig en lätt obehagskänsla och jag ber därför anden att låta mig somna i fred. Jag säger att jag gärna gör ett försök att komma i kontakt morgon därpå, i dagsljus och med stöd av resten av min familj. Något orolig till sinnet lyckas jag därefter somna.

Cirka 30 minuter senare börjar jag långsamt att vakna till. I gränslandet mellan sömn och vaket tillstånd blir jag medveten om en manlig energi i rummet. Jag tar mig om halsen och upplever för en sekund att jag inte får luft. Nu vaknar jag ordentligt! Och inser genast att anden, trots min uppmaning inte vill lämna mig ifred. Jag tänder lampan och ligger en stund i sängen för att lugna mitt bultande hjärta och intalar mig själv att det inte är något farligt utan bara en ande som på något sätt vill få kontakt. Jag funderar på att släcka lampan och försöka somna om, men inser att jag inte behöver ligga kvar där i mörkret och kämpa med min egen rädsla för det jag upplever.

Jag tar mitt täcke och kudde, går en trappa upp och knackar på lillasysters dörr. Hon är fortfarande vaken och jag förklarar kort vad som hänt samtidigt som jag kryper ner bredvid henne i dubbelsängen. Jag känner mig genast bättre till mods med hennes sällskap bredvid mig. Efter att vi båda har vridit på oss i några minuter så frågar jag om vi inte ska gå ner i köket och dricka en kopp te istället. Vi gick alla och la oss så tidigt att även om jag hunnit somna och sedan vaknar så är klockan bara elva på kvällen.

Nere i köket kokar vi te, tänder ljus och virar in oss i filtar. Lagom till när tevattnet är klart kommer även mamma tassandes ner för trappan. Hon hade också vaknat till och hörde oss pyssla i köket. Alla flickor är nu samlade runt köksbordet och jag berättar för mamma vad jag upplevt en kort stund tidigare. Samtalet flyter på och vi kommer snabbt in på andra härliga ämnen. Efter en stund märker jag att min syster börjar ”försvinna iväg” och jag känner tydligt att hon inte mår helt bra.

”Det står en man med armarna i kors där borta i dörröppningen. Han lutar sig avslappnat mot dörrposten och ler emot oss.”

Jag lägger en hand på hennes axel och frågar hur hon mår. ”Jag fick plötsligt sån ångest”, svarar hon först. Men sedan fortsätter hon: ”Det står en man med armarna i kors där borta i dörröppningen. Han lutar sig avslappnat mot dörrposten och ler emot oss.” Hon pekar mot en sovrumsdörr som låg bredvid det rum som jag just lämnat för att gå upp till henne på övervåningen. Jag känner in och kan återigen känna obehaget i halsen. Jag är inte rädd för mannen har inte en elak energi och nu när min familj är med så känner jag inte heller det obehag som jag gjort tidigare när jag låg ensam i det mörka sovrummet. Jag beskriver vad jag känner och min syster håller med. Då brister mamma i gråt och utbrister: ”MEN GUD! Det är ju morfar!!”

Min morfar dog av lungcancer 2007. Han hade så mycket slem i halsen att han inte kunde andas ordentligt och läkarna var tvungna att skära upp honom och sätta in en slang för att han skulle få ordentligt med luft. Vi har alla haft andlig kontakt med honom vid ett flertal tillfällen sedan han dog och mamma, mormor och min moster säger ofta att han är runt omkring dem. Men jag har aldrig upplevt honom så fysiskt tidigare, att känna honom så tydligt i kroppen! Det var en härlig känsla av värme och kärlek som sköljde genom kroppen när pusselbiten föll på plats. Jag blev också mycket känslosam.

Första gången min familj hyrde ett sånt här hus i Danmark var när min morfar fyllde 60 år. Dagen efter att morfar dog på sjukhuset hade vår familj planerat att åka på en veckas semester till Danmark, till ett liknande hus. Det var ju helt självklart att han var med oss nu när hela familjen med släkt och vänner samlades för att fira hans äldsta dotters födelsedag i just Danmark!!!

När vi väl identifierat honom kom budskapen i en rasande fart. Han förmedlade sig genom lillasyster och vände sig främst till mamma. Men han överöste oss alla med så mycket kärlek, värme och bekräftelse. Jag fick bl a vid upprepade tillfällen höra hur stolt han är över att jag ÄNTLIGEN hittat min väg in i mediumskapet och förmedlade tydligt att det inte finns några som helst tveksamheter om att det är detta jag är ämnad att göra. Han skickade också hälsningar till resten av familjen och framförallt mormor som skulle komma till oss dagen därpå. Han sa att han alltid är vid hennes sida ♥

20171128_013027[1]

Efter en mycket lång stund tackade han för sig, men lovade att han skulle vara med oss under hela veckan. Vårt samtal fortsatte till långt in på småtimmarna och lite senare kom även pappa ner efter att han vaknat till. En finare och mer givande start hade vi inte kunnat få på vår semester. Jag känner så starkt att den här resan är livsavgörande viktig för hela vår familj. Vi är alla i skeden i livet där vi är redo för snabb utveckling och stora förändringar och det känns verkligen som veckan kommer att medföra många insikter och viktiga beslut inför framtiden.

Tack för att du har velat dela denna härliga upplevelse med mig ♥
Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.