Personlig utveckling

Konsten att finna sig i stunden

Hur många gånger har du inte varit i en situation och först efteråt kommit till insikt med att du hade velat handla eller säga helt annorlunda än vad du faktiskt gjorde?

Ofta handlar det om att man känner sig i underläge eller att man helt enkelt blir så förvånad över en viss reaktion att man inte lyckas finna sig förrän det hela är över.

Eller så kan det vara som det var för mig idag. Jag befann mig i en situation där jag hela tiden kände en svag olustkänsla, men den var så vag att jag inte riktigt kunde sätta fingret på varför. Därför agerade jag heller inte utifrån den. Situationen fick egentligen ett önskat resultat men det kändes ändå inte rätt i magen.


Det är först nu när jag har kommit hem och verkligen har hunnit tänka igenom det hela som jag inser att resultatet inte alls blev som jag hade tänkt mig. Jag la mig helt enkelt platt och tog de smulor som kastades åt mig. Jag ville något så mycket att jag accepterade en lösning till varje pris, även om lösningen innebar att jag i processen förminskade mig själv och mitt egenvärde. Det var ännu lättare för mig att acceptera lösningen eftersom den dessutom levererades invirad i komplimanger.

What you deserve

Jag tror inte att det var någons avsikt att sätta mig i den här positionen eftersom alla inblandade är otroligt sympatiska och härliga människor. Men jag är så van vid att alltid anpassa mig och vända ut och in på mig själv för alla andra att jag direkt sätter mina egna önskningar och behov åt sidan.

Jadå, jag gör vad som helst för att det ska bli så bra som möjligt för alla andra. Vad som helst!

Vi är många som går i de här fällorna. Och varje gång önskar i alla fall jag att jag lyckats finna sig i stunden för att agera annorlunda. Men det är en konst! Det verkligt viktiga är att man när det finns möjlighet, vågar stå på sig, gå tillbaka och ta tillbaka det man har sagt/gjort. Ingenting är någonsin skrivet i sten. Alla har rätt att ändra sig!

Det är en beundransvärd egenskap att tänka och agera utifrån andra personers bästa, men gör det inte på bekostnad av din egen integritet ♥

Med denna nya insikt ska jag i nästa vecka göra vad jag kan för att förändra situationen till det resultat som jag verkligen vill ha.

Önskar dig en energigivande och varm helg!
Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.