Sandras Soulfulness

Återhämtning- Back to Basic

Hej på er,

Hur mår ni efter helgen? Jag är fortfarande trött men fylld med ro.

Jag har spenderat helgen tillsammans med min kärlek på Varbergs kurort. Han såg min sorg och frustration i början av veckan, hur jag kämpar för att hantera min orkeslöshet. Och som den kloka man han är så föreslog han att vi skulle åka bort. Det har varit en fantastiskt härlig helg och jag är tacksam över hjälpen att skapa utrymme för att landa och reflektera.

I stunder känner jag att jag överreagerar. Vad har jag egentligen att klaga över? Sätter jag bara mig själv i en offerroll? Å ena sida vill jag tillåta mig själv att känna alla mina känslor, men å andra sidan kommer jag till punkten när jag bara vill ”suck it up” och göra det bästa av situationen. Jag pendlar från dag till dag. Igår ville jag bara ge mig själv en örfil och sluta gnälla, idag tycker jag jättesynd om mig själv och vill bara göra ingenting.

I helgen har jag i alla fall kommit till insikten att det bara är jag själv som har satt mig i den här situationen. Jag behöver prioritera och sätta gränser. Jag vill för mycket och springer på alla bollar samtidigt. Jag räcker inte till och tappar allt på en gång istället för att göra några saker ordentligt och helhjärtat. Så därför har jag nu fått acceptera att jag måste skala av och lägga vissa saker på hyllan. Det är back to basic som gäller den kommande tiden! Jag behöver prioritera följande:

  • Återhämtning och vila (tid i naturen, skriva, läsa & mer utrymme för andning/meditation)
  • Bättre kost (naturligt & mindre socker)
  • Regelbunden och rolig rörelse av kroppen
  • Tid tillsammans med mig själv och familjen

Allt annat får komma i andra hand framöver. Jag behöver välja bort:

  • Skärmtid och sociala medier (jag har loggat ut från Instagam & Facebook)
  • Arbetet med Soulful by Kosk
  • Vänner, när jag inte själv tar initiativet och känner för det

Det kan låta pretentiöst men jag känner starkt i mig själv att det är en start. Framför allt så handlar det om att jag behöver skärma av mig från andras åsikter och tyckande tills jag är stark nog att kunna hantera det igen. När jag är i obalans har jag svårt att urskilja vad som är mina egna tankar/känslor och vad jag plockar upp från min omgivning. Genom att avskärma mig hoppas jag kunna landa i mig själv och få en klarare bild över inom vilka områden jag läcker min energi = vart jag behöver göra långsiktiga och hållbara förändringar.

Tack till er som stöttar ❤ Det känns läskigt och naket att skriva om det, men också viktigt på något sätt. Jag vet ju om att jag inte är den enda som känner så här. Det värsta är nästan att inte veta varför jag mår dåligt. Det gör att jag känner skam och ifrågasätter mig själv. ”Är du verkligen trött eller gnäller du bara?”

Ja, jag mår dåligt! Jag vet inte varför ännu. Och det är okej. Det är också okej om du känner samma sak ❤

Sandra

En reaktion till “Återhämtning- Back to Basic”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.