Sandras Soulfulness

Mental vila utan ”måsten”

Hej igen 

Jag har haft några välbehövliga dagar med vila från omvärlden. Det är roligt att försvinna in i ett kreativt skapande och riktigt försjunka i uppbyggnaden av Soulful by Kosk. Nackdelen är att hjärnan ständigt går på högvarv och för mig är det svårt att trycka på paus-knappen. Det har med andra ord varit en utmaning för mig att finna mig i nuet under de senaste veckorna.

De här dagarna har jag verkligen varit i nuet. Jag har njutit av naturen, fått kliva in i lilla C’s fantastiska värld av lek och bus, älskat min man och tagit mig tid att möta upp mina egna känslor.

Och det är väl just det här som gör att vi älskar semester, är det inte? För semester ger oss tillräckligt med tid och utrymme att verkligen vara närvarande. Inga ”måsten” och oftast härliga miljöer och upplevelser tillsammans med de vi tycker om. Det svåra är att ta med sig känslan tillbaka till vardagen. Det svåra är att bygga ett liv som tillåter oss att uppleva semesterkänslan oftare än några få veckor om året.

En av de viktigaste saker som J har fått mig att implementera i mitt och vårt gemensamma liv är att aktivt jobba bort alla ”måsten”. Han försöker banka in i mitt stressade huvud att jag faktiskt inte måste någonting. Det fungerar ibland (inte alltid) och har gjort stor skillnad för mig. Jag försöker till och med ta bort ordet ur mitt ordförråd. Jag måste ingenting; men jag vill/kan/ska…

Jag utmanar dig att själv försöka ta bort ordet och alla ”måsten” under en eller flera dagar. Eller i alla fall bli uppmärksam på hur ofta du tänker eller säger ordet måste på en dag. Kanske kan det göra skillnad för dig också och tillsammans kan vi röra oss mot ett liv med mer semesterkänsla i vardagen.

29187296_1877393908959882_1686488659043287040_n

Nu ska jag fortsätta att avnjuta mina sista 24 semestertimmar för att sedan ta med mig min nyfunna balans in i vardagen.

Trevlig onsdagskväll ♥
Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.