Sandras Soulfulness

Skiathos är magisk, turisterna är jobbiga!

H E M M A !

Efter en veckas semester med lilla familjen och svärföräldrarna är jag nu åter hemma i min favoritfåtölj. Det har varit ljuvligt att njuta av bad, bus och miljöombyte – men det är inte härligheterna som jag sitter här och reflekterar över när jag äntligen landat och andas lantluft igen.

Det jag funderar över är att det är förbannat (!) skönt att vara hemma. Jag vet inte hur ni andra högsensitiva personer upplever saken, men personligen tycker jag att det är TUFFT att resa. Det gör mig trött och dränerad att komma till en ny plats med alla dess okända energier. Landet, platsen, byggnaderna och framförallt människorna… Allt har sin egen energi som tillsammans skapar ett virrvarr av intryck som jag behöver finna mig i och ta hänsyn till. Det känns!

En vacker strand med kristallklart vatten och mjukt rullande vågor är magiskt och lugnande. Men sällskapet med 12 brötiga norrmän som har bänkat sig i solstolarna bredvid är det inte.
Att vakna upp till en ljummen morgonbris med doft av tall, saltvatten och solvärme får hjärtat att sjunga. Men att bo mellan två rökande grannar dämpar njutningen.
Min familj är underbar och bäst i tryggheten på hemmaplan. Min familj är underbar och jobbig på en semesterresa utan fasta rutiner. Ja, ni fattar grejen?

f1c7864d1d58cd9a09e2ac6d7e9809da

För att summera veckan och intrycket av den grekiska pärlan Skiathos så skulle jag vilja säga – platsen är magisk, turisterna är jobbiga.  Ön har en underbar energi och landsmännen möter oss med så mycket värme. Men att tvingas semestra tillsammans med så många andra turister, jag finner det inte njutningsfullt utan bara påfrestande.  Mina sinnen tvingas gå på högvarv! Inga fler utlandsresor till populära semesterorter för min del. Nästa gång blir det en ensam stuga i en skog vid en sjö. Bara jag, mina kära och naturens lugn.  Om du hör mig planera något annat, snälla stoppa mig, okej? Haha.

 
Hur ser din allra njutigaste semester ut? Har du fått chans att uppleva den under sommaren eller har du anpassat din ledighet för att passa de människor du har runt omkring dig?

Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.