Personlig utveckling

Jag förtjänar att ta emot

I hela mitt liv så har jag gett, gett och gett av mig själv. Min högkänslighet och intuition gör mig extremt lyhörd för min omgivnings behov och i kombination med ”duktiga flickan-syndromet” (att alltid vilja prestera och vara alla till lags) så har mitt #1 fokus varit att ge till min omgivning. Inga nyheter för er övriga högkänsliga/empater/medmänniskor/ljusarbetare där ute, eller hur? 😊

Självklart har detta resulterat i att jag också har fått massor tillbaka, och jag säger ofta att just den här kombinationen av personlighetsdrag skapar min superkraft. Men problem och obalans uppstår när jag i samband med detta kämpar med att inse mitt egna värde och därmed mina egna behov. Jag kan ge månen till ”min fasters brylling” men jag själv är inte ens värd tiden det tar att landa i det egna andetaget. Visst blir det skevt?

Och om vi låter det här fortgå under allt för lång tid så slutar det med att vi envist försöker att ge ur en tom bägare. Kroppen och själen skriker åt oss att vi behöver fylla på/ta emot/ladda om. Vi blir trötta, vilsna och kanske till och med deprimerade eller utbrända. Och det enda själen vill är att vi ger lika villkorslöst till oss själva som vi gör till vår omgivning. Vi har ju uppenbarligen förmågan att ge, så varför är det då så svårt att ge till sig själv?

Hur många gånger möter du en komplimang med ”Äsch, men du då. Du som är så…” Effektivt har du avdramatiserat din egen storslagenhet och speglat tillbaka vänligheten till den person som har försökt att ge till dig. Tänk om du istället skulle låta vänligheten skölja över dig, landa i hjärtat och höja din energi genom att säga ”Åh, tack! Vad glad jag blir av att höra det”.

Jag tränar, tränar, tränar så mycket på det här! Och jag blir bättre. Jag blir bättre på att släppa taget om föreställningen att jag är egoistisk när jag gör saker för min egen skull. Jag blir bättre på att prioritera mig själv och min egen energi först. Jag blir bättre på att ta emot den värme, kärlek och omtanke som min omgivning så givmilt delar med sig av. I början var jag tvungen att aktivt övertyga mig själv om att jag förtjänade det, idag krävs ingen övertygan – Jag VET att jag är värd allt som Universum har att ge mig. Och det samma gäller DIG ♥

På söndag håller jag en cirkel på temat ”Att ta emot”. Och den känns viktig och härlig i hela hjärtat. Jag tror att det kommer att bli en fantastisk kväll! Om du, precis som jag, behöver träna på att ta emot så är du varmt välkommen att boka din plats HÄR.

Mina varmaste hälsningar,
Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.