Andligt, Soulful by Kosk

Connecta med dina kort

Personligen använder jag mig ofta och gärna av tarot- eller orakelkort när jag ska kanalisera information både till mig själv och mina kunder. Jag upplever att det hjälper mig att tolka all den information som flödar till mig när jag öppnar upp min kanal. Och dessutom finns det ju oändligt många vackra kortlekar. Riktiga konstverk som det är en fröjd att arbeta med!

För dig som är ny användare av kort så följer här en kort sammanfattning över hur jag går till väga när jag använder dem. Det finns oändligt många ”do and don’ts” när det kommer till handhavande av dessa lekar, men jag har själv ett väldigt avslappnat förhållningssätt till mina lekar. Vissa vill t ex inte att andra rör deras lekar, är väldigt noga med hur de förvaras eller när de används och inte.

För mig är det viktigaste känslan som jag befinner mig i när jag arbetar med korten, alla andra råd tar jag med en nypa salt. Det finns inga rätt eller fel, utan skapa dina egna rutiner och förhållningssätt. Det samma gäller informationen som jag delar med mig av här nedan. Ta till dig av det som känns bra och strunta i resten.

Innan jag ställer min fråga:

  • Jag tycker om att landa i min egna energi innan jag plockar upp och jobbar med en lek. Ibland sitter jag och mediterar en längre stund, men oftast tar jag några djupa andetag och upprepar i mitt huvud: ”Jag är här & nu”.
  • Sedan tar jag ut leken och håller den medan jag ber om hjälp att ge rena, tydliga och kärleksfulla budskap. Detta kan du göra på ett sätt som passar dig. För mig brukar det låta ungefär så här: ”Tack för att ni (guider/vägledare) vägleder mig och låter mig verka som en ren kanal för era kärleksfulla budskap”. 
  • Jag börjar blanda leken och känner oftast att jag ”är uppkopplad” genom att jag får helkroppsrysningar om och om igen. Då vet jag att jag är redo att ställa mina frågor och ta emot information. Du kanske inte kommer att känna något alls, lita bara på att din bön har blivit hörd! Du kommer att få den guidning som du bett om.

Att ställa frågor:

  • Du vill ställa öppna frågor då ja & nej-frågor sällan ger ett speciellt uttömmande svar. Exempel på bra öppna frågor är: ”Vad behöver jag veta just nu?” ”Vad behöver jag mer av just nu?” ”Vilken är min styrka/svaghet/utmaning/lärdom kopplat till den här situationen?” ”Vad vill Universum ge mig för gott råd kopplat till den här situationen?” etc.
  • Fokusera frågan i ditt huvud eller uttala den högt.
  • Det är nu dags för dig att dra ditt/dina kort. Det kan du göra på flera olika sätt. Antingen placerar du ut korten i en solfjäder på en yta framför dig och drar ett kort på din fråga. Eller så sprider du ut korten i en solfjäder i handen. Du kan också hålla leken och bara ”dela den” eller låta den falla isär någonstans mitt i leken och sedan ta det kort som kommer fram. Ytterligare ett sätt är att kupera leken för varje fråga och när du känner dig färdig ta det kort som ligger överst i leken. Eller kanske kommer du på något annat sätt som passar dig.


När jag tolkar korten:

Detta kommer vi att utforska mer i ”Stärk din intuitions-utmaningen”, men det viktiga att komma ihåg är att du är öppen för alla sinnesintryck som kommer till dig. Informationen kommer ALLTID, det svåra är att tolka det som kommer till dig. Din intuition kan tala till dig i form av tankar, känslor, bilder, symboler, lukter, låttexter, ljud mm. Var öppen och nyfiken, låt tankarna och orden flöda fritt inom dig.

Bra att tänka på:

  • När du ska köpa en ny lek, var noga med att du tycker att den är vacker. Det ska vara roligt att jobba med den och det är viktigt att korten har en design som tilltalar dig.
  • Inför att du ska börja använda en ny lek så kan det vara bra att ”spendera lite tid tillsammans med den”. Jag brukar meditera en lite längre stund med leken i mina händer och tänka att jag fyller på den med ljus och kärleksfull energi. Sedan bläddrar och tittar jag igenom leken för att skapa en känsla till de olika korten och lära känna dem. Sedan känner jag mig oftast redo att använda den.
  • Om du vill ”städa” din lek så finns det många sätt att göra detta på (och du kan ofta läsa om det i medföljande bok). Jag brukar använda mig av paolo santo och håller bara leken över röken samtidigt som jag tänker att jag renar leken från annat än kärleksfull energi. Andra använder sig av sol- eller månljus, kristaller eller bara tankens kraft. Testa dig fram.

Det finns så mycket mer att skriva på detta ämne, men det här ger dig möjlighet att komma igång. Jag hoppas att det ska vara till hjälp för dig om du är nyfiken på att delta i december-utmaningen men inte har använt kort tidigare. Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor.

Önskar dig en fortsatt härlig vecka,
Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.