Blogg

Personlig utveckling, Sandras Soulfulness

Då är jag som mest levande

Jag tittade just på underbara Jonna Jintons senaste video och hamnade i en så fin stund av reflektion…

När känner Du dig som mest levande? När är Du som allra mest i nuet?

Du vet den där känslan då Du helt går upp i det som Du håller på med och tiden står stilla och flyger fram på samma gång. När Du är helt tillfreds med det som Du har framför dig samtidigt som Du njuter av det som Du ser att tiden resulterar i. När Du är i totalt flow med Dig själv och Universums energi. Vad gör Du när Du upplever den känslan?

IMG_8399(2)

Personligen är jag som allra mest i flow när jag

  • gör mitt hem vackert ♥
  • lagar mat ♥
  • är ute i skogen och allra helst vid en sjö ♥
  • ägnar mig åt trädgårdsarbete ♥
  • får skapa en miljö som ger lugn och balanserar energier ♥

Uppenbarligen så finner jag en tillfredsställelse och energi i att värna om min ytter miljö, både den fysiska och på energiplan. Det känns så fint att få den insikten så klart och tydligt. Det gör också min väg framåt så mycket klarare – det blir en bekräftelse på min vision om att skapa en fysisk mötesplats där Du kan möta upp dig själv och din själ i balans och harmoni.

Och den platsen kommer. Jag vet inte hur. Jag vet inte när. Men jag vet att det är vad jag är här för att skapa, mitt syfte. En mötesplats för Din kropp och själ.

Kanske kan Du också se ett mönster när Du funderar på vad som får dig att ”flowa”? Jag uppmuntrar Dig att vara i den tanken för det är där Du hittar Ditt syfte.

Varma hälsningar i höstrusket,
Sandra

Personlig utveckling, Sandras Soulfulness

Ta den rakaste vägen – välj rädslan

Det finns så många saker att vara rädd för. Och samtidigt ingenting alls.

ladda nedI januari i år gjorde jag ett kollage med bilder över vad jag önskade av 2018. En liten, liten bild på det kollaget var från bokomslaget till Johannes Hansens bok ”Fuck your fears – Utmana dina rädslor och bli en vinnare”. Jag har inte läst boken och har ingen aning vad den handlar om, men begreppet kom att bli den viktigaste delen av min resa till där jag befinner mig idag.

Att utmana sina rädslor är jobbigt, obekvämt, läskigt och tungt. Men det är också den snabbaste och mest effektiva vägen till personlig utveckling och växande. För sanningen är den att dina rädslor är egots sätt att hålla Dig tillbaka ifrån Din absoluta storhet. Egots skapade rädslor leder Dig raka vägen mot Din fulla potential.

Om vi väljer att se på vår rädsla utifrån ett kärleksfullt perspektiv så kan vi också se hur ologisk rädslan ter sig. En av mina absolut största rädslor i resan med Soulful by Kosk är att jag inte ska kunna leverera tillräckligt med stöd, hjälp, kunskap eller healing för att Du som besöker mig ska tycka att din investering är värdefull – att jag inte ska vara tillräcklig. I mitt huvud ser Du mig som en bluff som inte har tillräckligt med kunskap och erfarenhet för att kunna kalla mig andlig terapeut. I verkligheten har jag aldrig fått kritik eller ens en sämre recension, tvärtom.

IMG_8633(2)

Ändå får jag ständigt kämpa med den här rädslan och tanken ”Vad kan jag göra mer för att bli tillräckligt bra?” När det enda jag egentligen behöver lära mig är att jag redan är tillräcklig! Och även när jag känner att jag inte är tillräcklig så utmanar jag mig själv om och om igen genom att sårbart och med ett öppet hjärta möta Dig när Du kommer till mig för guidance eller workshops. För jag inser att jag inte kommer att bli en bättre guide genom att sitta hemma och gömma mig.

Om jag istället hade valt att lyssna på mitt egos skrämseltaktik så hade jag fortfarande varit kvar på samma jobb, kämpat med samma ångest och varit lika stressad som jag var under hösten 2017 och våren 2018. Jag hade inte utvecklat min känslighet och inte heller verkat som andlig terapeut som idag ger mig mer glädje än något annat.

Din själ hjälper Dig ständigt framåt och ditt ego försöker ständigt att hålla Dig tillbaka. Vart skulle själen leda Dig om Du valde att utmana ditt egos rädslor?

Rädslor och egots listiga små trick kommer vi att utforska närmare på söndagens Soulful Circle. Framförallt så kommer jag att hjälpa Dig att släppa taget om rädslor som håller dig tillbaka just nu. Boka Din plats HÄR.

Ljus och styrka,
Sandra

Andligt, Personlig utveckling

Budskap från min guide

Oj, vad vi gör saker mer komplicerade än vad de behöver vara ibland. Tycker Du inte?

Framför allt så kan jag uppleva att vi är extremt snabba på att ge tyngd åt jobbiga känslor och situationer. Jag menar, hur ofta är/blir någonting lika illa som vi faktiskt föreställer oss det i vårt huvud? Vi går och oroar och ”ojar” oss inför en situation/ett möte/en utmaning och när den väl är genomförd så ser vi tillbaka med lite perspektiv och inser att majoriteten av oron var helt i onödan. Eller är det bara jag?


Jag fick ett jättefint budskap från en av mina guider för ett tag sedan. Det löd ungefär så här:

”Om Du föreställer Dig Ditt liv här på jorden som en enda dag i hela Ditt själsliga liv, då kan Du förstå hur lite betydelse en dag på jorden har för Din själ. Det motsvarar knappt en sekund. Så ta inte Dig själv på för stort allvar och gör inte saker mer komplicerade än vad de behöver vara.”

Hur skön är inte den tanken?

IMG_8351(2)

Så när Du har en jobbig dag eller står inför en tuff situation som utmanar Ditt ego och Dina rädslor, var snäll mot Dig själv. Om ”en millisekund” är det över. Tricket är att inte fastna i de tunga känslorna utan att kunna se på situationen ur ett större perspektiv.

Du är en fantastiska själ och Universum ger Dig aldrig mer än vad Du klarar av. Om Du upplever en tuff period just nu så är det för att Du behöver bli uppmärksam på någonting som håller Dig tillbaka från din storhet.

Ge Dig själv kärlek och fundera över vad Du kan lära Dig av allt det här?

Ljus och Kärlek,
Sandra

Sandras Soulfulness

Min feminina energi

God morgon fina Du,
Hur känner du dig idag? ♥

Personligen har jag precis tagit mig igenom en vecka i motstånd och tunga energier. Jag har tvingats att luta mig tillbaka i min feminina energi och låta saker och ting bara vara. För en person som mig själv, som under större delen av livet har verkat i en övervägande maskulin energi och därmed prioriterat ”görandet” så är det feminina ”varandet” en stor utmaning.

I det patriarkat och samhälle som vi alla är uppfostrade i så värdesätts generellt maskulinitet mycket högre än femininitet – vi är därmed många som har verkat eller fortfarande verkar i en obalanserad energi. Det dränerar oss utan att vi kan förstå varför…

Samhällets förkärlek till maskulinitet lär oss att prestation är det som räknas, vad vi spenderar vår tid på ska resultera i något mätbart, det ska ”gå att ta på”. Och tro mig, denna energi är nödvändig och livsviktig – men inte BÄTTRE än den feminina energi. I den feminina energin (i varandet) bor drömmar, intuition och kreativ kraft. Hur många är vi inte som längtar efter just detta?

IMG_0529(2)

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så har jag under de senaste månaderna försökt leva varje dag i mindful närvaro där jag låter min känsla styra mig i mitt agerande och i mina beslut. Den här veckan har jag inte känt för någonting och med det följer utmaningen att lyssna till den känslan och inte istället börja agera efter borde/måste/ska. Jag vet att min energi kommer att vända, att jag åter igen kommer att känna en längtan efter att producera, agera och prestera. Så jag väntar in och under tiden njuter jag av att bara vara. Dricka te, promenera i skogen, skriva, läsa, kolla på serier, äta god mat, yoga, drömma, sova… I varandet växer min vision och min intuition.

Upplever du en obalans mellan din feminina och maskulina energi? Just det här kommer vi att utforska närmre på söndagens Soulful Circle med temat Yin & Yang. Du ska känna dig varmt välkommen dit – Du bokar din plats HÄR.

Önskar dig en njutig och balanserad helg,
Sandra

Personlig utveckling

Du är kärlek ♥

Livet går så fort. Många gånger alldeles för fort – och Jaget hinner inte med.

Vi fyller ständigt vår tid, vårt medvetande och vårt varande med saker som vi borde/måste/ska. Vi vaknar upp på morgonen och har redan hela dagen/veckan/månaden/året planerad och utstakad. Det finns minimalt med utrymme för det som Jaget verkligen känner för.

När vaknade du senast upp en morgon, låg kvar i sängen och tänkte ”Vad känner jag för att göra idag?”

Förhoppningsvis är Jaget med och guidar dig till alla de planer som du dagligen lever utifrån. Förhoppningsvis tar du några minuter varje dag för att stanna upp, känna in och bli medveten om vad du känner för innan du fattar små eller stora beslut. För det är egentligen det enda som krävs av dig; att du varje dag, med jämna mellanrum, stannar upp för att skapa medvetna ögonblick då du andas och väntar in dig själv innan du springer vidare. På det sättet ger du ditt Jag möjlighet att hinna ikapp och kärleksfullt guida dig i rätt riktning igen.

IMG_8592(2)

Så idag skulle jag vilja uppmuntra dig till att ge dig själv två kärleksfulla gåvor.

Den första gåvan är att du någon gång under dagen stannar upp, tar några djupa, sköna andetag och känner efter hur Du känns. Hur mår du? Hur känns din kropp? Vad vill du ge dig själv idag som fyller dig med glädje och energi?

Den andra gåvan är att du plockar fram din kalender och planerar in en HEL dag när du inte har någonting planerat. Du får inte bestämma minsta lilla sak som ska genomföras eller uträttas detta datum (inte ens tvätt eller promenad eller matlagning, INGENTING). När dagen sedan kommer så vill jag be dig att verkligen känna efter vad du känner för att göra just denna dag – och sedan gör du just det. Oavsett vad det kan vara.

I förlängningen så önskar jag att du kan ge dig själv mer utrymme att dagligen leva ett liv som ger utrymme för det du känner för – och inte det du borde/måste/ska.

Du är kärlek och mirakel sker naturligt runt omkring dig ♥

Sandra

 

Personlig utveckling, Sandras Soulfulness, Soulful by Kosk

Inspiration, ljus & kunskap

Sedan några veckor tillbaka har jag varsamt men bestämt blivit guidad av mina vägledare mot ett nytt projekt (som jag nämnde för er i tidigare inlägg). Sakta börjar detta projekt att ta form inom mig, om än i långsam takt…

För cirka en vecka sedan postade jag ett inlägg på den fantastiska Facebook-sidan Heja Livet! (om du inte följer ännu så rekommenderar jag dig att göra det). Jag bad alla medlemmar att kommentera med sina absolut bästa tips på spiritualister, energi- och ljusarbetare för att vi tillsammans ska hjälpas åt att sprida detta fina arbete. Jag fick jättefin respons och massor med namn på personer som på olika sätt arbetar för att göra jorden till en ljusare och bättre plats ♥

Efter att tidigare bara gjort en kort ”inventering” av alla de kommentarer som kommit in så har jag idag suttit hela dagen och verkligen fördjupat mig i alla dessa människors arbete via Facebooksidor, Instagram och hemsidor. Och jag blir så glad i kropp och själ över allt fint ljusarbete som varje dag pågår där ute! Att det finns så många som delar inte bara min syn på livet utan också min vision om att sprida detta till ännu fler.

På något sätt kommer allt detta fina arbete att få ha betydelse för min egna verksamhet framöver, jag måste bara låta processen ta sin tid och lita på att jag blir guidad till rätt utformning av projektet. Men syftet kommer att vara att sprida inspiration, ljus och kunskap kring den spiritualistiska världen. Jag vet inte vad det kommer att bli – men det kommer att bli B R A !

Nu ska jag fortsätta att njuta av fler inspirerande människor och deras arbete.

Känner du förresten till någon vars ljusarbete förtjänar att uppmärksammas? Kommentera eller skriv i så fall gärna ett meddelande till mig med kontaktinfo till personen i fråga. Stort tack

Sandra

Soulful by Kosk

Nytt, hela tiden nytt

Hej alla härliga ♥

Här på bloggen är det ganska tyst – ledsen för detta.
Det är hela tiden så mycket nytt på gång och jag försöker landa i vart jag ska rikta min energi och lägga mitt fokus. Skrivandet har liksom hamnat lite i skym undan under sommaren då mycket fokus har legat på att etablera den ”fysiska” verksamheten med sittningar och workshops. Men med hösten kommer eftertanke och för mig blir skrivandet ett utlopp och ett sätt att samla tankarna. Jag känner återigen ett stort behov av att uttrycka mig och dela tankar.

Under den senaste veckan har jag börjat att forma ett nytt projekt som jag hoppas kunna dra igång längre fram i höst eller möjligtvis tidig vinter. Det kommer antagligen att innefatta mer frekvent publicering på sidan och mycket härlig information om allt som har med det spirituella och andliga att göra.

Jag frågade mina vägledare och änglakorten ett antal frågor kopplade till mina planer. Svaren var överväldigande positiva vilket gör mig ännu mer exalterad ✨

På söndag ska jag ha ett första möte med två härliga tjejer som jag hoppas ska kunna hjälpa mig med ”paketeringen och leveransen” av detta projekt. När jag har en tydligare bild över genomförandet så lovar jag att dela med mig till er. Det jag kan säga redan nu är att det kommer att innebära mycket nytt lärande och kunskap för både dig och mig. Mitt arbete kommer att vara helt gratis för dig att ta del av och informationen lättillgänglig.

Jag ser fram emot att dela utvecklingen med dig ♥

Ljus och kärlek,
Sandra